Over zvv Jos Geerling PDF Print E-mail
Written by Administrator   

Zaalvoetbalvereniging Jos Geerling kent een lange historie. In de tachtiger jaren werd de vereniging opgericht door de 'voetballende tennissers' Walter de Wit, Harry Emmen en (sponsor) Hans Nagengast. Onder de naam 'Helna Verpakking' reikte de vereniging een jaar tot de eerste klasse. In 1990 werd de sponsoring overgenomen door de Bussumse Juwelier Jos Geerling. Onder deze sponsor (en meest trouwe supporter Joost Geerling) boekten de zaalvoetballers een aantal mooie successen en is de zvv Jos Geerling nu -met Firtina uit Soest- de hoogst spelende club uit de  regio.

Spelers die onder meer voor de Bussumse vereniging uitkwamen betreffen -zonder anderen tekort te willen doen- de 'lokale toppers' Benno Brouwer, Gerard Klarenbeek, Roel Veldman, Richard van Diermen, Jeroen Beerthuizen en Luuk Wesseling. Met een hechte kern van spelers, merendeels afkomstig van de Bussumse veldvoetbalvereniging SDO, werd in het afgelopen jaar een knappe prestatie geleverd door het kampioenschap te behalen in de Hoofdklasse B. Jos Geerling 1, dat in het seizoen 2010/2011 zal uitkomen in de landelijke Eerste Divisie (A), had in Emile van Delft de minst gepasseerde keeper. Verdedigende steun kreeg hij hierbij met name van de gebroeders Rutger en Rogier Braam en Patrick Emmen. In meer aanvallende zin deden Jerry Stift, topscorere Tom Higler, Rob Boel, Quinton Bhagwandin en de broers Daan en Jesse Stroomberg van zich spreken. Onder leiding van de 'coaches' Han Higler en Harry Emmen werden afgelopen jaar de nodige stappen gemaakt en wordt het spel in deze lijn voortgezet, dan moet een plekje in de middenmoot van de Eerste Divisie mogelijk zijn.... De zvv Jos Geerling beschikt ook over een (jeugdig)  tweede team. Onder leiding van coach Maurice Brouns mikken de 'Geerling-reserves' op een hoge klassering in de Tweede Klasse. 

Opvallend bij de wedstrijden van Jos Geerling is de relatief grote publieke belangstelling (althans voor Gooise zaalvoetbalbegrippen). Steeds vaker weten familieleden, vrienden en liefhebbers van attractief (en spannend) zaalvoetbal op de vrijdagavond de weg naar de tribunes in thuishal De Lunet (Naarden) te vinden. Hopelijk treffen wij u daar binnenkort ook!

Last Updated on Tuesday, 17 August 2010 00:23
 
logo.jpg
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
 
 
Copyright © 2014 Zvv Jos Geerling. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Joost van der Geest