Over zvv Jos Geerling PDF Print E-mail

Zaalvoetbalvereniging Jos Geerling kent een lange historie. In de tachtiger jaren werd de vereniging opgericht door de 'voetballende tennissers' Walter de Wit, Harry Emmen en (sponsor) Hans Nagengast. Onder de naam 'Helna Verpakking' reikte de vereniging een jaar tot de eerste klasse. In 1990 werd de sponsoring overgenomen door de Bussumse Juwelier Jos Geerling. Onder deze sponsor (en meest trouwe supporter Joost Geerling) boekten de zaalvoetballers een aantal mooie successen en is de zvv Jos Geerling uitgegroeid tot een stabiele Topklasser en de hoogst spelende club uit de  regio.

Spelers die onder meer voor de Bussumse vereniging uitkwamen betreffen -zonder anderen tekort te willen doen- de 'lokale toppers' Benno Brouwer, Gerard Klarenbeek, Roel Veldman, Richard van Diermen, Jeroen Beerthuizen en Luuk Wesseling. Met een hechte kern van spelers, merendeels afkomstig van de Bussumse veldvoetbalvereniging SDO, werd in 2010 een knappe prestatie geleverd door het kampioenschap te behalen in de Hoofdklasse B. Jos Geerling 1 had in Emile van Delft de minst gepasseerde keeper. Verdedigende steun kreeg hij hierbij met name van de gebroeders Rutger en Rogier Braam en Patrick Emmen. In meer aanvallende zin deden Jerry Stift, topscorere Tom Higler, Rob Boel, Quinton Bhagwandin en de broers Daan en Jesse Stroomberg van zich spreken. Onder (bege)leiding van de 'coaches' Han Higler en Harry Emmen groeide 'Geerling 1'in de afgelopen jaren uit tot een gevestigde waarde in de Topklasse (voorheen 1e Divisie).

Opvallend bij de wedstrijden van Jos Geerling is de (voor Gooise zaalvoetbalbegrippen) grote publieke belangstelling. Steeds vaker weten familieleden, vrienden en liefhebbers van 'boeiend zaalvoetbal op (topklasse)niveau' op de vrijdagavond de weg naar de tribunes in thuishal De Lunet (Naarden) te vinden. Hopelijk treffen wij u daar binnenkort ook!

 
logo.jpg
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
  • Sponsors
 
 
Copyright © 2017 Zvv Jos Geerling. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Joost van der Geest